image-254862-boek_en_dvd-page0.w640.jpg
het boek 'Zorg doet leven' door auteur-filosoof Sylvain De Bleeckere (incl. DVD, €20 excl. verzendkosten)
image-254863-educatief_pakket.jpg
Het educatief pakket kan afzonderlijk gekocht worden. Het bevat werkfiches die aansluiten bij de thema's van de docufilm. (incl. boek en DVD, €39 excl. verzend-kosten). U kan het bestellen via stimul@ucll.be

DUET  

de film
van de Belgisch-Israëlsiche Sylvain Biegeleisen. Moeder 'Boube Dyne' is 94 jaar en bedlegerig. Sylvain, haar zoon, engageert zich om een tijdje naar Antwerpen te komen wonen om afscheid te nemen. Dat 'tijdje' wordt 2 jaar. Ze voeren gesprekken over leven, ouderdom, dood. Ze zingen en 'dansen' samen. De zoon is regisseur en hij besist, in samenspraak met zijn moeder, om met zijn camera fragementen te filmen en deze te monteren tot een documentaire. Het resultaat toont dat 'zorg doet leven' door in een (h)echte relatie te staan en aansluiting te vinden op elkaars leefwereld en persoon.Workshop (3u)
sTimul zorgethish lab ontwikkelde een vormingspakket om aan de slag te gaan met deze film. Tijdens de workshop "waardigheidsondersteunende zorg voor ouderen" verdiept u zich in één of meerdere thema's die aangereikt worden door de docufilm. De lesgever gaat ook samen met u op zoek naar hoe u de film als beeld- methodiek in uw organisatie kan inzetten.

prijs: €450
datum en tijdsstip: wordt in samenspraak vastgelegd
locatie: in de voorziening zelf