Samen werken aan ethisch zorgbeleid

Voorzieningen die aan een lerende gemeenschap deelnemen worden ondersteund om te werken aan een ethisch zorgbeleid.
Via een lerende gemeenschap worden gemotiveerde zorgverleners gevormd om de rol van zorgethisch coach binnen een woonzorgcentrum op te nemen. Deelnemers worden begeleid om in hun voorziening acties en veranderprocessen op gang te brengen en om medewerkers te coachen in het groeien naar zorgethisch handelen.

Aanpak
Het traject bestaat uit 7 vormingsdagen van telkens 6u. De bijeenkomsten bestaan uit een afwisseling tussen uitwisselen en onderzoeken van praktijkervaringen, inhoudelijke input door de begeleiders, en reflectie. Na elke bijeenkomst doen de deelnemers via doe- en leesopdrachten nieuwe praktijkervaringen op die vervolgens weer ind e lerende gemeenschap worden gedeeld en onderzocht. Strategie├źn in het werken met zorgethiek worden kritisch getoetst aan de praktijk. Thema's worden door de dynamieken van de groep bepaald.

Tijdens het traject werkt elke deelnemer aan een portfolio die op het einde van het traject gepresenteerd wordt, zowel binnen de lerende gemeenschap als binnen het woonzorgcentrum. 
Interesse?

mail naar stimul@ucll.be